בצל בסכין בשרי וקרש פרווה עם גבינה בטוסטר

שאלה:

שלום וברכה, לצערי בשוגג חתכתי על קרש פרווה בצל וגמבה עם סכין בשרי שאינו בן יומו. הבצל נכנס לתוך טוסטר חלבי להכנת טוסט.
השאלה האם הקרש כבר אינו פרווה? ומה דין הטוסטר שבו היה הבצל? והאם מי שאכל מטוסט זה עשה עברה? תודה רבה

תשובה:

לגבי הקרש חיתוך נהגו שעדיין הוא פרווה, כך כתב בס' דבר חריף פרק א סעי' יג, הבצל נעשה בשרי, ואם נאכל עןם גבינה זה בהחלט אסור [יש שהקלו בזה כאשר הסכין אינו בן יומו, וכך הורה הגר"ע יוסף זצ"ל לספרדים, מחמת הסתירה בדברי השו"ע אם סכין שאינו בן יומו גם מפליט ומשביח טעמו בדבר חריף, אמנם בבן איש חי פרשת קרח כתב שגם לספרדים יש להקל רק במקום הפסד מרובה, עכ"פ לספרדים הדין קל יותר, לאשכנזים זה ודאי אסיור גמור, ולבני אשכנז יש להכשיר גם את התנור, לנקותו היטב ולהפעיל על חומו המירבי חצי שעה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כלמור כעת יש להכשיר את הטוסטר? מדובר בטוסטר עם מעלה קבועה שלא ניתן לשנות.
    האם אני מנקה ומדליקה אותו למשך עשר דקות זה כבר מחזיר אותו להיות חלבי?