בגדים בתשעת הימים

שאלה:

היי רציתי לשאול אם מותר לי לקנות מתנה לאחי ביום ראשון כי היה לו יום הולדת לשני האחים שלי?
ועוד שאלה איך מחדשים בגד בשבת? אם קניתי כמה
אצלי לפעמים אני משתמשת בימי חול בבגדי שבת גם כי זה מתאים גם לשבתות וגם לימי חול אז זה בסדר?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה מתבקש לקנות מתנה ליום ההולדת ויעלב אם לא תתני אפשר לתת, אם לא מתבקש בדוקא, תתני לו אחרי תשעה באב.

אפשר ללבוש בליל שבת בגד ואז בבוקר בגד אחר, אחרי זה נחים בצהריים ואפשר שוב בגד אחר, כך במהלך השבת מחדשים כמה בגדים, אבל שלא יהיה ניכר שלובשים כדי לחדש את הבגדים, שלא יהיה הכנה משבת לחול.

בגד שאינו מיוחד בדוקא לשבת אין לו דין של בגדי שבת ומותר ללובשו בתשעת הימים.