קניות במבצע בתשעת הימים

שאלה:

האם יש היתר לערוך קניות של מוצרים במחירי מבצע, בתשעת הימים?
תודה

תשובה:

ככל שמדובר במבצע של ממש שיש בו באמת רווח והוא לא יהיה אחרי תשעה באב יש להקל. אבל היום עוד אין תשעת הימים אם המבצע קיים יש לעשות זאת היום…

מקורות:

שו"ע תקנא ב ומשנה ברורה ס"ק יא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון, אבל זה לא משנה את הדין. מה שחשוב לדעת, שלא כל שלט גדול של מבצע נחשב דבר האבד, רק כאשר יש באמת רווח משמעותי. גם לטעמי, מה שלא היית קונה בכלל, רק בגלל שזה זול אז למה לא, גם אין טעם לקנות בימים אלו, אדרבה יש להתרגל שלא כל מה שרואים צריך לקנות..