סיום מסכת בתשעת הימים

שאלה:

שלום וברכה .
בס"ד מסיימים מסכת יומא היום יום חמישי ,הגבאי מתכנן את הסיום ליום שלישי כנראה משיקולים של נוחות של משתתפי השיעור .
האחראי ספרדי וכן רוב השיעור האם לגבי שאני אשכנזי ישנה מגבלה כלשהי להשתתף בסיום ? בשר וכדו' ? כמו כן הבנתי שהם מתכננים גם ליווי מוזיקלי ?
תודה רבה

תשובה:

אסור לעשות ליווי מוזיקלי, מותר גם לך לאכול בשר ולשתות יין אם לא מצליחים לסיים לפני ראש חודש, אבל אין לדחות את הסיום בכוונה תחילה לתשעת הימים כדי לאכול בשר. כך שאתם יכולים לעשות ביום שלישי, אבל בלי מוזיקה.

תאמר לגבאי שישאל רב.