לתרומות לחץ כאן

מה הגדר של שליש בישול- בן דרוסאי

שאלה:

שלום לכבוד הרב

אני רוצה לבשל צלי עוף שרוב הבישול יהיה על הפלטה במשך ליל שבת
לצורך כך צריך שהתבשיל יהיה מבושל כמאכל בן דרוסאי קודם שבת
האם יש כללים לדעת מתי הגיע לבן דרוסאי?
יישר כח

תשובה:

ברגע שזה ראוי למאכל בדוחק, זה כבר כמאכל בן דרוסאי. מה שחשוב מאוד זה להזהר מאוד לא לגעת בסיר הזה עד שמורידים אותו בבוקר מהפלטה, כי יש מקומות בפלטה יותר חמים ויש פחות, ואז אתה עשוי לקרב בישול, וכל שכן שאם פתחת את המכסה אסור לסגור אותו בשבת כי סגירתו מקרבת את בישולו, לכן עצה טובה, אני לא בטוח שכדאי..

שבת שלום.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל