כלי מוסיקלי מרעיש/הפרעה לשכנים

שאלה:

שלום רב, אם ברצוני לקנות מערכת תופים האם עלי לעשות בדיקות מקדימות ובדיקות נוספות כגון: (אגב לגבי נגינה בין 2-4 ולשאול את המשפחה פשוט לי מה הדין)
לבדוק מה כמות הרעש ששומעים מבחוץ. לשאול את השכנים מהקומה שלי ושגרים מתחתיי אם זה מרעיש להם, להחליף דלת/חלונות שמבודדים רעש.
מעיקר הדין מהי הטרחה המינימלית שאני חייב לקיים , והאם כל הנושא הנ"ל הוא במסגרת ואהבת לרעך כמוך או שיש פה עוד עניין.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לתופף בתוך הבית השעות סבירות – בשעות היום ולא בשעות מנוחה. אם יש שכנים חולים כדאי שתחמיר על עצמך ולא תרעיש או שתנסה להפחית את הרעש למינימום.

בהצלחה.