כבד שנמלח בכלי שאינו מנוקב

שאלה:

כבד טרי שהיה שרוי כעשרים שעות קודם צלייתו בהרבה מלח גס
הרבה פלפל חריף והרבה בצל וכל זה בתוך קופסת איחסון גדולה
האם הכבד נאסר בדיעבד לאחר צלייתו

תשובה:

שלום וברכה

גם אם זה לא היה כבד אלא בשר אחר שאתה מולח בכלי שאינו מנוקב, בעצם כולו אסור באכילה [ראה במקורות שתלוי בתוך הציר וחוץ לציר וגם מחוץ לציר צריך כדי קליפה וזה לא מעשי, וגם בזה יש מחלוקת, כך שלמעשה אין לך מה לעשות בכבד הזה]. וגם הכלי חייב הכשרה.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות מליחה סימן סט סעיף יח

בשר שנמלח בכלי שאינו מנוקב ושהה בו כשיעור שיתנו מים על האש ויתחילו להרתיח, כל מה שממנו בציר אסור לאכלו אפילו צלי, וחלק החתיכה שחוץ לציר אין אסור ממנו אלא כדי קליפה, ואפילו אם יש בה שומן. הגה: ויש אוסרין כל החתיכה, אפילו מה שחוץ לציר. (טור ומרדכי בשם מהר"ף). ואפילו לא נמלח רק מעט, כדרך שמולחין לצלי, ואפילו לא שהה שיעור מליחה רק מעט, עד שנראה ציר בכלי (מרדכי פכ"ה בשם ראבי"ה והגהת ש"ד וארוך כלל י'), וכן נוהגין, ואין לשנות. ומכל מקום אינו אסור רק אותה חתיכה המונחת למטה בכלי ונוגעת בציר, אבל שאר חתיכות שעליה הנמלחים עמה, מותרות. (שם בארוך ובכל בו) והכי נהוג.