בקשת מחילה מן הנפטר

שאלה:

אני רוצה לבקש מחילה מנפטרת (סבתא)
אך מתביישת מאוד.
אני גרושה ולא נעים לי ללכת מול הגברים זרים
ומשפחה – משפחה – או בטוח שירצו לבוא, ופירוט העוון מאוד מאוד לא מכבד אותי ואותה יכול לגרום צער או כעס למשפחה.
מה לעשות?
דוחה את זה כבר שנים

תודה

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי לייעץ לך כי אינני יודע במה מדובר, אבל אני חושב שאם זה יעשה בפני אנשים זרים [ואגב לא חייב גברים, העיקר עשרה אנשים] זה פחות לא נעים, ולא צריך לפרט מה החטא, רק לומר "חטאתי לאשה פלונית ולה' אלוקי ישראל", וכולם אומרים "מחול לך מחול לך מחול לך". חולצים נעליים לפני בקשת המחילה. אגב אפשר לומר למשפחה שזה נעשה כסגולה לזוגיות הרי לא חייבים לפרט מה החטא.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כדאי לדעת שישנו ארגון חסד שעוזר בעניין. ניתן לפנות אליהם, והם מביאים מניין לבית העלמין ועושים את סדר בקשת המחילה על הצד היותר טוב ובאופן הכי מכובד שיש. במקרה שההלכה מאפשרת לעשות את בקשת המחילה על ידי שליח, כגון כאשר מבקש המחילה גר בריחוק 12 ק"מ מהקבר, ניתן למנות אותם להיות שליחים, ואין צורך למבקש המחילה להגיע בעצמו.