ביזיון כתבי קודש

שאלה:

שלום וברכה.
בעת ניקיון ארון הספרים החליק ברכון מאחורי הארון ,מסתבר שהוא נמצא במצב מאוזן ולא הפוך וכמו כן מסתבר שהוא נתקע על הפנל של הקיר ולא על הריצפה בשל צמידות הארון לקיר. שאלתי, האם אני צריך להוזיז את הארון עמ"נ להוציא את הברכון . הדבר כרוך במאמץ רב היות והארון גדול מאוד ורחב ולכן צריך להוציא את כל הספרים עמ"נ להוזיזו ,וגם אחרי זה ייתכן שעקב הוזזתו, האיזון של כל הדלתות ייפגם .האם יש חשש ביזיון בכה"ג?
תודה רבה

תשובה:

לכאורה אם הברכון אינו על הריצפה ויש טורח רב כזה וחשש הפסד, אין צורך להזיז. רק תנסה בכל זאת להשחיל שם משהו דק ולהוציאו.

יום נעים.