תחילת שחרית ביחידי בבית ושמו"ע במניין

שאלה:

שלום הרב,

האם ניתן לומר סדר קרבנות, תחילת שחרית, דזמרא וק"ש וברכותיה בבית ביחיד ושמו"ע בבית הכנסת במניין – אפשרי?
וגם לגבי מנחה, קרבן התמיד, אנא בכח ותהלה לדוד.
ואם זה אפשרי מה לעשות מזמן שפרקים אלה נאמרים בציבור? לומר עם הציבור? לקרוא קצת הלכות ומשניות?

תודה הרב

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה מתפללים יחד עם הציבור את הכל, אמת הדבר שעיקר החיוב של תפילה בציבור הוא בתפילת שמונה עשרה. אבל אין הגיון להתפלל ביחיד כאשר ניתן להתפלל בבית הכנסת, ואז כשהם מתפללים ללמוד ולהסיח דעת מהתפילה. כמו כן לכתחילה אין טעם להכניס את עצמך לעניית אמן וברכו באמצע ברכות קריאת שמע, חלק מהאמנים יאסר עליך לענות והשאר גם לכתחילה היה עדיף לומר כשמותר וצריך לפי סדר התפילה. תתפלל עם כולם וזה מצויין [אגב ברכת גאל ישראל יש חובה להסמיך לשמונה עשרה].

שיתקבלו התפילות.