הפרשת מעשר כספים עבור לימוד תורה

שאלה:

שלום לכבוד הרב.
האם מותר להפריש מעשר כספים לרב כדי שילמד אותי תורה כשאותו רב הוא לא עני בכלל? ואם אפשר בבקשה מקור
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה יכול ללמוד בעצמך לבד ולקיים בזה את חובתך בלימוד התורה וידיעתה, הרי שמה שאתה שוכר לך רב זה מעבר לחובה, וכל מצוה שהיא מעבר לחובה ניתן לעשות מכספי מעשר, אבל אם יש לך קושי ללמוד לבד, ואינך מגיע כך להישגים מספיקים, הרי שחובתך לעשות משהו כדי ללמוד תורה ובכלל זאת לשכור רב אם אין לך דרך אחרת, ואז אין לתת ממעשר. למעשה זה נדיר כי בדרך כלל יש שיעורי תורה בחינם בכל מקום ותמיד ניתן ללמוד גם בלי לשכור רב.

אין לי מקור ספציפי למקרה הזה, אני רק בונה את התשובה לפי הכלל הנ"ל שהוא רוחבי וידוע בענין מעשר כספים.