הלכות ראש חודש, שבת אב ועד תשעה באב

שאלה:

שלום הרב,

שאלה בעניין ר"ח אב:

האם בתפילות מתפללים את תוספות ר"ח ור"ח שחל בשבת (נדמה לי ע"פ הלוח ר"ח חל בשבת?) או שיש הנהגה אחרת משום שזה אב?

ולגבי קידוש, הבנתי שלא מקדשים או שותיים יינות (כולל תירוש ענבים) בין א' דאב עד לאחר תשעה באב – לקדש על חמר מדינה (בירה שמיוצרת מדגני ישראל, עראק?)

תודה הרב

ושאלה לא קשורה:
קצוות של כמה ציציות שלי פרומים בקצוות, מה לעשות עמם ובמיוחד בטלית קטן צמר קשירה אשכנזית עבה (רכשתי לאחרונה בכמה מאות ש"ח וכיבסתי לא נכון ונפרמו הקצוות..)?

תשובה:

שלום וברכה

התפילות כרגיל. גם בשבת מותר בשתיית יין ואין הגבלה על הקידוש, לגבי הבדלה, מעיקר הדין יין של מצוה אין בו איסור, אלא שרבים נהגו להבדיל על חמר מדינה, זה לא ערק, אלא בירה כשרה או מיץ תפוזים 100% סחוט, ואז כמובן הברכה היא שהכל ולא הגפן.

תעשה קשר של החוט על עצמו בסוף כל אחד מהחוטים במקום שעדיין שזור היטב וכך השזירה לא תמשיך להתפרק הלאה.

בהצלחה רבה מאוד.