ביטול השכרת רכב

שאלה:

שלום וברכה,
במידה והזמנתי רכב האם אני יכול לבטל אותו לפני שהתחיל זמן ההשכרה?
והאם אני צריך בדוקא טענת אונס? וכמה זמן לפני אפשר לבטל,
מדובר במקרה שבעל החברה לא עשה תנאי בזמן ההזמנה עד מתי יהיה ניתן לבטל.

תשובה:

שלום וברכה,

אם היה חתימת חוזה לא ניתן לבטל  – אחרי קניין לא ניתן לבטל את הקניין.

אם היה תשלום של דמי מקדמה, מבחינה קניינית יש אפשרות לבטל אבל יש קללה על המבטל של "מי שפרע וכו'" – שו"ע סימן רד.

אם הייתה רק הזמנה וסיכום סופי עם החברה יכול לבטל אבל יש איסור של 'מחוסרי אמנה'. ואם יש סיבה מוצדקת לבטל ולא ידע בשעה שהזמין מותר לבטל ואין את האיסור של מחוסרי אמנה – שו"ע שם.

אם הייתה הזמנה אבל לא היה סיכום סופי על התשלום או שאר התנאים, מותר לבטל.

בהצלחה.