אוכל לחתולים מכספי מעשר / ריכוז כספי מעשר לצורך מסויים

שאלה:

לפני כחודש הסתובבנו בשכונה אני ובעלי ומצאנו משפחה של חתולים וגורים נורא רזים. החלטנו להאכיל אותם על בסיס קבוע. האם הכסף של האוכל שאני קונה עבורם זה יכול להיחשב כחלק מהמעשר שלי?
כמו כן,בעניין תרומות לבני אדם, האם אני יכולה לחסוך מעשר כל חודש ואז לתת אותו ככמות גדולה כעבור כמה חודשי (למטרה שלה נזקק הנזקק- כמו מיטת נכים יקרה) או שחייב כל חודש? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אין לתת אוכל לחתולים מכספי מעשר, הם יכולים להסתדר בעצמם, בורא עולם חנן אותם ביכולת הזו. כספי מעשר נועדו בעיקרם לעניי ישראל ובפרט תלמידי חכמים.

אפשר לרכז כספי מעשר של כמה חודשים לקנייה ספציפית נחוצה, , חיוב ההפרשה באופן עקרוני הוא פעם בשנה על כל השנה, אלא שההנהגה הנכונה וההמלצה להפריש כל הכנסה מיד כי אחרת לא ניתן לעמוד בבת אחת בהוצאה כזו. לכן גם כאשר את עושה כך, תפרישי ותשימי בצד, ולא רק לרשום ולהתחייב לתת בחודש הבא…

בהצלחה רבה ותזכו למצוות.