פאות הראש

שאלה:

מור אבי יליד תימן
אדם מסורתי /דתי
כעת הוא סיעודי
הוא מבקש ממני לספר את כל הראש כולל הפאות
במספר הכי נמוך
שהתוצאה שלו ההילכתית זו מספריים כעין תער
האם מותר לי לסמוך על שיטת הרמבם וסיעתו משום כיבוד אב או אני חייב לסרב כמו דעת מרן שכתב לחוש לדיעה המחמירה
נסתי לספר אותו לפי הדיעה המחמירה וזה ציער אותו אבל הוא לא במצב שיכול להתנגד

תשובה:

לפי דעתי תעשה לו כדעת השולחן ערוך, ותסביר לו בנעימות על גודל הזכות לקיים את ההלכה כפי שצריך, פעם ועוד פעם הוא יתרגל.

ברכה והצלחה ותזכה למצוות!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשרך שמקיים כיבוד אב בגופך ממש ע"פ ההלכה הקב"ה ישלם לך שכר גדול גם בעולם הזה וגם בעולם הבא.
    לרב האם זה שמדובר בבן עדת תימן שחוששים לרמב"ם זה לא צירוף להקל גם אם לא הולכים פוסקים כמותו בהכל.

  2. זו היתה כמובן שאלת השואל, בשביל זה הוא ציין שהא תימני, אבל הרי בדבר הזה לא הקלו בתימן שם אדרבה לכולם היו "סימנים" ארוכים…