ירושה כשיש אחיות ואחים מהאב

שאלה:

שלום רב
השאלה בסיכום היא האם אחים למחצה דרך האב יורשים את אחיהם המת, גם אם ישנם אחיות שהם אינם למחצה,
כלומר: ראובן נפטר ללא זרע , יש לו שני אחיות , ויש לו גם אחים מצד אביו , שהם אינם אחיו מצד אימו , כיום האחיות מבקשות את נכסיו מדין ירושה , ואחיו לחצאין טוענים שזה מגיע להם , ועל פי תורה לא מגיע להם בכלל? האם הצדק איתם?

תשובה:

שלום וברכה,

האחים צודקים כיון שהם אחים מהאב הם היורשים של אחיהם שלא הניח זש"ק.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן רעו מבואר שאדם שנפטר ולא הניח צאצאים הירושה עוברת לאביו ואם האב נפטר עוברת לבנים של האב שהם אחים של הנפטר. דהיינו רואים כאילו האבא יורש ומוריש לבניו. ולכן כשיש אחים מהאב הם היורשים של האח.