לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שמיעת דברי תורה בזמן כתיבת סת"ם

שאלה:

שלןם כבוד הרב..
רציתי לדעת מי הם המתירים לשמוע דברי תורה בשקט בלי התעמקות בשיעור בזמן כתיבה של תפילין ומזוזות
תודה רבה

תשובה:

שו"ת שבט הלוי חלק ו סימן ו

ומש"כ כב' בענין הסופרים הפותחים הטייפרקורדר בשעת כתיבה – כבר גליתי דעתי כ"פ שרע עלי מאד המעשה וראוי למחות בהם.

וכן הובא בס' פסקי הלכות מהגרי"ש אלישיב.

כמו כן, הנחיות העדה החרדית לכותבי הסת"ם שתחת פיקוחם שאין לשמוע שום דבר, ומי שקשה עליו מאוד, ישמע מעט מוזיקה אבל לא שיעורים.

ברכה והצלחה רבה במלאכת הקודש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני יודע, גם אין ממש כזה דבר, אין כשרות על סופרים כמו על אוכל, אלא תעודות הסמכה שמקבלים מהעדה החרדית ואח"כ עובדים לבד. בכל מקרה הרב גרוס שהפניתי אותך אליו הוא אחד המומחים הגדולים בארץ וזה טוב יותר.