לעלות לתורה כמה אנשים יחד

שאלה:

ביום שיש חתנים בבית הכנסת ויש אורחים אנחנו ספרדים נוהגים להוסיף האם מותר להעלות כל עליה דוגמא שלישי 3 או ארבעה עולים .וכן רביעי והלאה או רק כמו שעושים מוסיפים .האם זה משנה את חובת היום שזה שבעה עולים מוסיפים

תשובה:

שלום וברכה

חלילה להעלות כמה אנשים יחד, זו הרי ברכה לבטלה… אפשר להוסיף עולים בזה אחר זה כי כך כל אחד מברך על הפסוקים שקורא או הבעל קורא עבורו, אבל סתם להעלות כמה אנשים יחד שכל אחד יברך כשלא צריך אלא אחד, זו ברכה לבטלה, הם הרי לא מוסיפים כלום.