השתתפות השכנים בשיפוצים

שאלה:

שלום רב.
אבקש לשאול 2 שאלות:
1. במקרה שהוחלט (על פי רוב השכנים), על שיפוץ הכניסה לבניין, והתשלום יהיה לפי בתי אב דיירי הבניין.
מה דינם של אותם דיירים שלהם יש יחידות דיור, האם צריכים לשלם יותר, וכן האם יש הבדל בגודלם של יחידות הדיור לגפי אופן התשלום?

2. דייר שבכדי לקבל היתר בנייה מהוועדה המקומית, נאלץ לשפץ את המקלט ולהביא אסמכתאות של תקינות המקלט. העלות הייתה 25,000 ש"ח ובוועדה נאמר לדייר , שכל דייר שירחיב בבניין יוכל לקבל אישורי בנייה בהסתמך על כך, שאותו דייר ביצע את תקינות המקלט, וכל דייר שמבצע הרחבה בבניין, יצטרך לשלם לאותו דייר שביצע את תקינות המקלט.
האם כל דייר שהרחיב, צריך לשלם לאותו דייר שביצע את תקינות המקלט,
וא"כ, האם כל דייר שהרחיב, או רק דייר שהרחיב על הגג?

בהערכה רבה
ותודה מראש
יהודה

תשובה:

שלום וברכה,

1. דייר שיש לו יח"ד נוספת בבניין צריך לשלם תוספת מחיר עבור השיפוצים. התשלום של השיפוץ מתחלק לפי התשלום של הגבייה חודשית של וועד הבית – בעלי יח"ד עד שני חדרים ישלמו כחצי או שני שליש נוספים. ובעלי יח"ד הגדולים משני חדרים ישלמו פעם נוספת.

2. כל השכנים שנהנים מהוצאות עבור תקינות המשרד צריכים להשתתף בהוצאות. וכל שכן שבעתיד יוציא רישיון הרחבה ונהנה מההוצאות של תקינות המקלט חייב להשתתף.

בהצלחה.