גילוח בערב שבת ראש חודש אב

שאלה:

שלום וברכה
מן הסתם כבר עניתם אבל אני לא מוצא…
האם מותר להתגלח השנה ביום שישי לכבוד שבת ר"ח אב.

תשובה:

אין היתר להסתפר ביום שישי ערב ראש חודש אב. ואפילו היה יום שישי עצמו ראש חודש – אסור.

מקורות:

אף על פי שבראש חודש אייר שחל בערב שבת מתירים להתגלח, דווקא שם שיש הרבה דעות הסוברות שמותר להתגלח בראש חודש, מצטרף כבוד השבת לראש חודש ומשום כך מגלחים, אך כאן אין נפק"מ בכבוד השבת כיון שהתחילו מנהגי האבילות של תשעת הימים מראש חודש עצמו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. המקור לדין זה בר"ח אייר זה משנה ברורה בהל' ספירת העומר.אלא שהוא מביא אך ורק טעם אחד ואחר להיתר גילוח בערב שבת זו,והוא משום שאם חל ר"ח ביחד עם שבת אז יש בשבת מיוחדת זו תוספת שמחה.-ופשטות כוונתו שכמו למשל יו"ט מפסיקה לאבילות כך גם לגבי מנהג האבילות היותר קלה של ימי העומר,אכן מספיק התוספת שמחה הזו של שבת ראש חודש בשביל שניתן להתיר בערב שבת זו להתגלח.ואמנם בג' השבועות האבילות היא יותר בחומרא ולא ניתן להקל.ואכן המשנה ברורה לא הביא דין כזה להיתר בכהאי גוונא בהל' בין המיצרים.-ועוד אם היה הטעם להיתר מכיון ששם סוף סוף על אף שיש לכל קהילה לקהילה מנהג ברור איזה 33 ימים לנהוג מנהגי בעומר, ובכל זאת אפשר לצרף דיעה של מנהג אחר איך לספור,ואז על ידי זה להתיר גילוח, אם כן הרי גם כאן בבין המיצרים הרי לפי דעת השו"ע מותר לכתחילה הגילוח ולמה גם לא נתיר?