פגיעה קלה שספק אם נעשה נזק

שאלה:

במהלך חניה, "נגעתי" ברכב שחנה לפני, שמעתי רעש. כשיצאתי, ראיתי שיש שבר בפלסטיק האחורי התחתון של הרכב (כמו קרע), וחוץ מזה היו הרבה קילופי צבע ופנס שבור שהיה מודבק עם סלוטייפ. הקילופים ודאי לא קרו ממני (לא היה שום סימן צבע ולכלוך על רכבי, ולא על הכביש) וכן הפנס כבר היה שבור מקודם (היה מודבק כבר). היו עוד סימני דפיקות וחבלות על הרכב שברור היו מקודם. אם כן, יתכן מאד שגם השבר לא קרה ממני. גם בשעת מעשה לפני שיצאתי מהרכב, לא היה נראה לי שעוצמת הפגיעה תגרום לשבר כזה, אך הכל יכול להיות וגם יתכן שהיה כבר שבר ואני הגדלתי אותו. כתבתי פתק על החלון שבעל הרכב יתקשר אלי, אך אח"כ התחרטתי כיון שאם בעל הרכב הוא אדם לא נאמן, הרי הוא יעליל עלי את כל הפגיעות שקרו לרכבו מעולם. חזרתי למקום, והורדתי את הפתק, שכן רציתי לברר אם בעל הרכב הוא אדם נאמן. מה דיני?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי המתואר בשאלה נראה שאין עליך חובת תשלומים. א' המכה לא הייתה חזקה וספק אם נעשה נזק על ידך. ב' גם אם נעשה נזק ל ידך כיון שטמבון כבר היה עם הרבה נזקים הנזק שלך לא הוסיף לתיקון הנזק ולא גרם לירידת ערך נוספת. כדי לצאת מהספק כדאי שתתקשר לבעל הרכב ממספר חסוי ותשאל אותו אם הרכב שלו נזוק, אם בעל הרכב יספר דברים הגיוניים [יספק שנוסף לו נזק ויש הגיון שנעשה על ידך] תשלם לו על הנזק. אם בעל הרכב ינסה לטעון שהזקת הרבה מעל המדובר אין עליך חובת תשלומים.

בהצלחה.