אירוע צוות בתשעת הימים

שאלה:

שלום הרב- אנו מלמדים בת"ת – נהוג שבסוף כל שנת לימודים נערך ארוע סיום לצוות בו אומרים דברי תורה, ברכה למנהל ולכל הצוות – טרם הספקנו לערוך אירוע סיום שכזה, הזמן היחיד שנותר לנו זה בשבוע הבא/ בתשעת הימים- האם ניתן לערוך אירוע צוותי שכזה כמובן ללא שירה וללא ריקודים אך כן ישיבה יחד כצוות בסעודה משותפת? תודה

תשובה:

אין איסור, כמובן ללא בשר ויין וללא שירה וריקודים.

מקורות:

ראה אשרי האיש פרק סח סעי' ו בשם הגרי"ש אלישיב לגבי מסיבת סיום שנה של ילדי בית ספר.