טיפול באדניות בשנת שמיטה

שאלה:

שלום

אדניות עם פרחים שנמצאות מחוץ לבית, על שפת גדר העשויה מאבן.
מה מותר ומה אסור לעשות בשנת שמיטה? (להשקות, להסיר עלים יבשים, לשים מדי פעם נוזל לדישון ועוד).

תודה

תשובה:

שלום וברכה

באדנית הנמצאת תחת כיפת השמים, נוהגים דיני שמיטה גם אם מדובר באדנית שאינה נקובה או שמחמת האבן תחשב ככזו, ולכן מותר לעשות רק דברים הנדרשים למניעת נזק בלתי הפיך לצמחים, כמו השקייה במידה המינימלית הנזקקת. על ייעוץ מקצועי בענין זה כדאי לפנות לאתר של בית המדרש אמונת אי"ש, הם מבינים גם בצד האגרונמי.

בהצלחה

מקורות:

על כך שגם אם הוא עציץ שאינו נקוב נוהג בו דיני שמיטה מדרבנן, ראה רדב"ז שמיטה ויובל פ"א הלכה ו, שו"ת נחפה בכסף יו"ד סי' ה, חזון איש סי' כ ס"ק ה וסי' כב ס"ק א, ובמנחת שלמה סי' מא ס"ק ד.