חתימה חוזה קניית דירה מקבלן בשלושת השבועות

שאלה:

יום חמישי אני צריך לחתום חוזה על בית חדש האם מותר לחתום על החוזה?

תשובה:

שלום וברכה

מן הדין אין איסור לקנות דירה בימים אלו, אלא נהגו להימנע מלחתום חוזה על דירה בשלשת השבועות משום דלא מסמנא מלתא, אלו לא ימים של מזל טוב לישראל, אלא אם כן הדבר דחוף ויש חשש שמא לא יצליחו לקנות את הדירה לאחר שלשת השבועות. ועדיף במקרה כזה לחתום על זכרון דברים, ורק לאחר תשעה באב לחתום על החוזה.

מקורות:

ראה כאן סעיף טז ואילך פרטי הדינים ביתר ביאור.