כף חלבית על שיש בשרי

שאלה:

שלום הרב,
כף חלבית שעורבבה בסיר שמנת רותחת והונחה על שיש בשרי בטעות. מה דין הכף והשיש מה צריך לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שהשיש אינו בן יומו, מן הסתם לא נפל עליו גוש בשר רותח ב24 שעות האחרונות באותו מקום, ומן הסתם גם לא היה חתיכת בשר בדיוק במקום בו הונחה הכף, לכן הכף כשרה, והשיש יש לנקותו היטב, ולערות עליו מים רותחים מקומקום אחרי 24 שעות שלא היה שימוש חם באותו מקום.