שהחיינו לכבוד שבת

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים,
הסתפקתי בעניין לבישת חולצה חדשה שמברכים עליה שהחיינו היום לפני כניסת השבת.
כידוע נוהגים לברך שהחיינו בשבתות שבינתיים אפילו שאנו בבין המצרים, עד חודש אב שאז גם בשבת מחמירים.
השאלה האם ההיתר הוא גם לפני שבת לברך שהחיינו ולצאת לבית הכנסת או שכיוון שעדיין יום חול "היאך יאמר שהחיינו" בזמן כזה של חורבן הבית?
כי אני רוצה ללבוש כבר היום בערב לפני כניסת השבת

תשובה:

לכאורה כיון שזה כבר לכבוד שבת יש להקל.

אני באופן אישי לא מרגיש שחולצה לבד זה מספיק חשוב לברך ברכה זו, אבל כל אחד יעשה כהרגשת ליבו.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אין בזה כללים? גבולות? אדם שחיפש זמן רב מטרה לבנו והנה מצא והשיג, או שתמיד היה צריך לנסוע מרחק חצי שעה למכולת בשביל כיכר לחם ושקית חלב והשכן ממול פתח חנות מתחת לבית. אין ספק שיש לו כעת שמחה גדולה. אך האם יברך על כך?

  2. חלילה, הנושא כאן הוא אחר: יש ברכת שהחיינו על בגד חדש שגורם שמחה יתירה לאדם ויש בו חשיבות. זה לא כיכר לחם וכו'. עכשיו מה זה בגד חשוב? תלוי במצבו של אדם אופיו מעמדו הכלכלי וכו'.