עציצים בשמיטה

שאלה:

בחסדי השם יש לי מרפסת גדולה וברצוני לשים עצי פרות, ירקות , צמחים ארומטיים.האם מותר לעשות את זה עכשיו ולמשך שנה הבאה?

תשובה:

אתה יכול לשתול עכשיו כל מה שאתה רוצה, רק בכל הנוגע לטיפול בשנה הבאה תצטרך הדרכה צמודה, לעשות רק מה שמותר ובמידה המותרת, ויש בזה הרבה כללים, אינו דומה מקום מקורה לשאינו מקורה עציץ נקוב לשאינו נקוב, ויש הבדלים בין הצמחים השונים לפי צרכיהם, וירקות שגדלים בשביעית אסורים גם אם גדלו מעצמם, בשונה מפירות שגדלו מעצמם [במקרה שלך הפירות בלאו הכי יהיו ערלה] ועוד פרטים ודינים. תוכל להעזר במאגר השו"ת שלנו לפי המילים שמיטה בעציצים, או במרפסת, או לשאול שאלה פרטנית לגבי נושא מסויים שאינך יודע כיצד לנהוג בו.

שבת שלום.