מדבקות מנקות רעלים

שאלה:

שלום רב.
יש כמין מוצר שהוא מדבקה מיוחדת שניתן להדביק על כף הרגל, ואיכשהו הדבר הנ"ל עוזר בניקוי רעלים מהגוף. האם יש בכך איסור, מבחינת דבר שקשור לאיסורי כשפים וכדומ', או שזה מותר כדרך רפואה?
תודה מראש!

תשובה:

אינני חושב שזה כישוף או עבודה זרה, זה נראה לי יותר נוכלות מצויה, ודרך נוחה ונעימה לזרוק את הכסף לפח האשפה…

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש היום הרבה דברים ברפואה אלטרנטיבית הקשורים ברפואה סינית וכדומה, ויש אנשים שמוכח שעוזר להם.
    מי ששם באופן קבוע מדבקה כזו האם מותר לו גם בשבת?

  2. אם ידביק לפני שבת אין איסור. אגב, בענין מה שאתה אומר שמוכח שזה מועיל, ההסבר שלי הוא כך: כשאדם עושה משהו שמזכיר לו כל הזמן את רצונו להמנע ממאכלים לא בריאים, זה מזכיר לו והוא נמנע… זה קצת מזכיר לי גדולי עולם שהיו שמים תמיד לנגד עיניהם קלף שעליו היה כתוב שיויתי ה' לנגדי תמיד…