שאלה:
,
האם מותר לטחון למשל בזיליקום כדי להכין ממרח פסטו , גם בלי בדיקת העלים ,האם יש מצב שע"י טחינה במעבד מזון ביתי , עדיין תשאר ברייה שלמה של תולעת או חרק . ?או שזה מרוסק מספיק ומותר לכתחילה לרסק כך . ?
תשובה:
שלום וברכה
ככל שמדובר בעלים שלא מגידול מיוחד, אין היתר, מדובר בירקות נגועים מאוד, ואף לכתחילה לא ניתן לסמוך על טחינתם משתי סיבות: ראשית יש לחוש שלא יטחנו כל החרקים, וחרק שלם אינו בטל, שנית באופן כזה שהוא בחזקת נגוי יש לחוש לדין אין מבטלין איסור לכתחילה.
מקורות:
ראה כאן בהרחבה
מה אם שיטת הבית יהודה מובא בפת"ש בפרידמאן שמותר לטחון אם קשה עליו לבדוק ויש תועלת מהטחינה
האם כבודו לחץ על הקישור שצירפתי?
השאר תגובה