לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הדלקת סיפאפ בשבת לאדם עם דום נשימה חמור

שאלה:

אני ישן עם סיפאפ (לעמי 2000) עם שעון שבת, אך קורה לפעמים רחוקות כי אחד מהילדים טיפל במכשיר והוא אינו נדלק, האם מותר לי להדליק אותו?
אני חולה בדום נשימה ברמה חמורה (70 הפסקות לשעה) אני סובל גם מאפילפסיה חלקית (איבוד הכרה חלקית ללא נפילה), וחוסר שינה עלול לגרום לי גם להתקפי אפילפסיה.

תשובה:

שלום וברכה

לפי מה שאתה מתאר, בודאי מותר להדליק על ידי גוי. ובמידה ולא ניתן להשיג גוי, אפשר להדליק בשינוי.

תשובה זו נכתבה בשעתו, היום יש מכשיר הכשר בהכשר של משמרת השבת, ויש להשתמש בו בלבד, כי גם הדלקה לפני שבת אינה פתרון אמיתי, כל נשימה יש בה הפעלה חשמלית, והותרה רק בשעתו מצד פיקוח נפש במידה וזה המצב.

רפואה שלמה ושבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה
    אך השאלה היא עד כמה אני צריך לטרוח כדי למצוא גוי.
    האם בשעה 12 בלילה עלי ללכת ולקרוא לגוי
    יש גוי של שבת למקרים רפואיים במרחק של רבע שעה הליכה, האם עלי ללכת אליו בשעה מאוחרת וכח פיזי ונפשי לא משהו.
    וייתכן מאד שבמקרה שאצטרך ללכת לגוי, פשוט אנסה להירדם כך, על אף הסכנות.
    תודה רבה