ביטול בקשת עבודה

שאלה:

אחי מתחתן בעז"ה בעוד 3 שבועות, קבענו עם אישה תסרוקות לפני חודשיים , לפני חודש היא עברה תאונה ובעלה התקשר לומר שלא ברור אם תוכל להגיע אלינו בתאריך המיועד, לכן קבענו עם אישה אחרת שהיא בדיעבד , למעשה היום התקשרה האישה שדיברנו איתה תחילה והיא אמרה שהיא התאוששה ותוכל לקבל אותנו בתאריך, כמובן שהיא מועדפת עלינו כאופציה ראשונית, השאלה היא האם מותר לי לבטל את האישה שקבענו איתה בדיעבד -הבעיה שזה בהתראה קצרה ויכול להיות שבגלל שקבענו איתה היא לא קבעה עם אחרים…

תשובה:

שלום וברכה,

בביטול המסרקת השנייה ישנם שתי הלכות. א' מחוסרי אמנה. ב' הפסד לקוח שהפסידה המסרקת.

מדין מחוסרי אמנה יש להקל משום שבזמן שקבעו עם השנייה לא ידעו שהראשונה תבריא ותוכל לסרק, וכמובא בט"ז יו"ד סימן רסד ס"ק ה, שאם סיכם עם מוהל ואח"כ שמע שהרב שלו הגיע לעיר ואם היה יודע היה מזמין אותו למוהל, מותר לו לבטל את המוהל ולהזמין את רבו, כיון שלא ידע בשעה שהזמין שרבו יגיע לעיר.

מצד ההפסד שנגרם למסרקת: אם אכן ביטלה לקוח אחר, חייבים לשלם את ההפסד שנגרם למסרקת. אבל המסרקת צריכה להוכיח שביטלה לקוח אחר, אבל אם לא תוכיח לא תוכל לתבוע נזק. ואם לא ביטלה המסרקת שום לקוח בגלל ההזמנה הזו, אין חייבים לשלם לה בגין הביטול וע"ז נאמר שאין עליו אלא תרעומת.

בהצלחה.

מקורות:

בדין מחוסרי אמנה ראה כאן בהרחבה.

אם לא היה קניין אינו חייב על הביטול אבל אם הפסיד לקוח אחר חייב לשלם על ההפסד – ראה שו"ע ריש סימן שלג.