כתיבת שם ה' בטעות – האם מותר למוחקו? / להוסיף אות?

שאלה:

תוך כדי כתיבת חבורה בחופזה ראיתי שבטעות כתבתי שם הוי"ה במקום "יהווה". האם מותר להוסיף את האות ו' החסרה באופן שיתבטל השם או דזה נקרא מחיקת השם?

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ע סי' רעו סעי' יב כתב : הכותב יהודה ולא נתן בו דל"ת, יתלה את הד' למעלה. מכאן הוכיח בהר צבי ברשמי שאלה שם, שלמחוק אסור, אף שנכתב בטעות, אבל לתלות את הד' מותר, ולכאורה אני לא רואה הבדל בין תליית הדלת להשחלת הו' פנימה, שהרי ממה נפשך, אם הד' לא נראית כחלק מהתיבה מה הועיל בתלייתו. רק יש לדעת שהשם נשאר בקדושתו ואסור למוחקו גם לאחר תוספת האות!

שבת שלום.