לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טחינת ירקות עלים ללא פיקוח

שאלה:

האם מותר לטחון למשל בזיליקום כדי להכין ממרח פסטו , גם בלי בדיקת העלים ,האם יש מצב שע"י טחינה במעבד מזון ביתי , עדיין תשאר ברייה שלמה של תולעת או חרק . ?או שזה מרוסק מספיק ומותר לכתחילה לרסק כך . ?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בעלים שלא מגידול מיוחד, אין היתר, מדובר בירקות נגועים מאוד, ואף לכתחילה לא ניתן לסמוך על טחינתם משתי סיבות: ראשית יש לחוש שלא יטחנו כל החרקים, וחרק שלם אינו בטל, שנית באופן כזה שהוא בחזקת נגוי יש לחוש לדין אין מבטלין איסור לכתחילה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה