חימום מאכל עם מעט רוטב על פלטה בשבת

שאלה:

שלום.
האם מותר לחמם בשבת רוטב עגבניות עם בשר שמעורבב עם ספגטי מבעוד מועד (כך שהוא נספג בו ולא ניראה כרוטב אלא כספגטי מעורבב עם בשר)?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שבחימום בהחלט יהיה ניכר הרוטב שעכשיו הוא פשוט נקרש, כך שדינו כמו כל מאכל שרוב יבש ומיעוטו לח שלדעת רוב הפוסקים אין לחממו בשבת ולדעת הגר"ע יוסף מותר, וכל אחד יעשה בזה כהורת רבותיו. אכן אם זה יבש לחלוטין וגם אחרי החימום יהיה כך, והרוטב פשוט התאדה, יש להקל. כמובן שלדעת רוב הפסוקים גם בחימום מאכל יבש יש לשים על צלחת הפלטה ולא ישירות על הפלטה, וגם בזה יעשה כל אחד כהוראת רבו.

שבת שלום.