תלתל מהחאלקה על הקבר של אמא

שאלה:

אמי נפטרה לפני 7 חודשים. לא הספיקה להיות נוכחת בחאלקה של בני שאמור להיום שבוע הבא. האם מותר לי לקחת תלתל מן התספורת ולשים בבית העלמין אצל אמא? היא מאוד הייתה מחוברת לילד.

תשובה:

שלום וברכה

אין לזה טעם… צריך לדעת שאמא זה לא הגוף שלה, הגוף הוא רק לבוש לנשמה, אמא זו הנשמה שלה שזה עיקר האדם, ואת נשמתה של אמא היום מעניין רק מצוות ומעשים טובים ולא תלתלים, וכל רצון להתחבר אליה ולעשות לה נחת רוח, יבוא רק בדרך הזו, לעשות דברים טובים לעילוי נשמתו שיסייעו לה בשמים וכך היא תכיר טובה ותשמח, וזה החיבור האמיתי והדבר הטוב שתוכלי לעשות עבורה.

שיהיה לכם רק נחת ושמחה כל הימים ולא תדעו צער!