שעטנז בחליפת פוליאסטר

שאלה:

בס"ד
כבוד הרב.

סליחה שלא בדקתי היטב את השאלה. אני שואל שוב. זה מה שכתוב בילקוט יוסף.

ילקוט יוסף קצוש"ע יורה דעה סימן שא – להציע כלאים תחתיו ובמה נוהג דין שעטנז סעיף יא
חליפות של גברים מצוי בהם שעטנז, [זולת חברות שיש להם הכשר, או שהוחזקו שאין בהם שעטנז]. וכשבודקים את החליפה, יש לבדוק את כל חלקיה. וגם חליפות מבד סינטטי בלבד מצוי לפעמים שעטנז בצווארון שהיה עשוי מבד צמר, והמילוי היה עשוי מפשתן. ואמנם יש אומרים שבחליפות מבד סינטטי אינן צריכות בדיקה, כי הצמר כבר בטל ברוב החומרים הסנטטיים, ובהם הסיכוי שיהיה חיבור בשאר דברים של צמר ופשתן הוא נמוך מאד, ואינו בכלל מיעוט המצוי. אולם בד או מעיל שיש בו יותר מחמשים אחוז של צמר, יש לחוש שמא נתפרו או הודבקו בהם חוטי פשתן. ועל כל פנים הקונה בגד בחנות שאין לה הכשר של רבנות מוכרת מחשש שעטנז, אם בבגד זה יש מיעוט המצוי הוא שיש בו שעטנז, ימסרהו למוסרו לבדיקה, ולא להסתמך על נאמנות המוכר. [הל' שעטנז סימן שא סעיף יא]. עד כאן.
השאלה היא אם יש לי חליפה שכתוב עליה שיש בה 65 אחוז ויסקוזה ו 36 פוליאסטר האם לפני הילקוט יוסף צריך לבדוק את החליפה?

תשובה:

אין חיוב אבל המהדר ישלח לבדיקה, זו כוונתו.

הצטרף לדיון

תגובה 1