שמיעת שירי שבת וואקלי בבין המצרים

שאלה:

אני אוהבת להכנס לאוירת יום השבת עם שירי שבת ברקע וכך זה מכניס אותי לאוירת השבת כבר מיום חמישי עם ההכנות והבישולים.
עכשיו בימי בין המצרים האם מותר לי לשמוע שירי שבת וואקלי שכך זה עוזר לי להכנס לאוירה וקדושת השבת.
תודה ושבת שלום

תשובה:

יש שהקלו בשירה ווקאלית, אבל הנפש היפה מבינה שיש בזה סוג של הערמה ממש… לפעמים קשה לזהות שזה ווקאלי מרוב שזה מקצועי ונאה… וכדאי הוא בית מקדשנו להתאבל עליו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יתכן אולי להדליק טאפרקורדר עם המוזיקה הוואקלית ומיד לקבל שבת מוקדם (בזמן רגעיים אחרי פלג המנחה),ואז משום דאוושא-קולות- אין בעיה מכיוון שלכל העולם טרם שבת,ועל השמעת מוזיקה לאחרים זה לא יחשב פורץ גדר שעל זה ניתן לסמוך על כך שמדובר בוואקלי,ואילו הוא בעצמו מותר לו מאחר וכבר שבת אצלו.