צדקה לילדים הנשואים

שאלה:

אני עוזרת כלכלית לילדים הנשואים שלי, למשל מממנת חוג לנכד, או טיפולים פארה-רפואיים שהוא לא יכול לשלם. שילמתי במשך שנה חשבונות מים וחשמל של אחת מהם כי לא הייתה לה עבודה ועוד דברים מהסוג הזה. אני שמחה שאני יכולה לעזור גם אם זה דורש ויתור כלכלי מסוים ממני, אבל רציתי לדעת אם זה נחשב בגדר מצוות צדקה, כי בכל זאת זה הילדים שלי וזה טבעי שאני ארצה לעזור להם, אז אולי זה לא ממש כמו צדקה לאנשים זרים שאז הויתור הוא קשה יותר.

תשובה:

בודאי זו צדקה חשובה מאוד! אדרבה, במצות צדקה אמרו חכמים הקרוב קרוב קודם, כלומר יש דין קדימה לבני משפחה.

שתזכו שיהיה תמיד רק שפע לכולם, חיים טובים ומאושרים.