מניעת הריון

שאלה:

שלום כבוד הרב,
ברוך השם אני לאחר לידת ילדי השלישי תודה להשם יתברך
הילדים שלי צפופים כולם
לאמא שלי מלכתחילה יש דעה שונה לגבי זה (אני דתיה על גבול החרדי ואמא שלי התחילה לשמור שבת לאחרונה ברוך השם אך עדיין רחוקה מאורח החיים שלנו)
כשנכנסתי אחרי הלידה הראשונה היא אמרה לי שאני אעשה הפסקה ארוכה ואגדל את הילד זה כמובן לא מה שרציתי, נכנסתי להריון השני 3 חודשים אחרי הלידה ברוך השם
במהלך ההריון השני היא כל הזמן אמרה זהו תעשי הפסקה אחרי זה את לא מביאה ב3 שנים הקרובות ושוב כמובן שזו החלטה רק שלי ושל בעלי ואחאי שנה מהלידה השניה נכנסתי ברוך השם להריון שלישי שבמהלכו אמא שלי גם לא הפסיקה לומר ולהשוות לאנשים אחרים ולהגיד שאגדל את הילדים ואעשה הפסקה ארוכה.
כדי לא להעליב אותה ולא לצאת עליה כי זה מעצבן מאוד אני פשוט אומרת בעזרת השם עוד ילד מתי שהשם ירצה ונביא כמה שהשם ירצה .
אבל כבוד הרב האמירות האלה שלה לא מושכות דינים חס ושלום?
זה מצער אותי נורא אני גם ככה חרדתית ודאגנית ולא אוהבת שזורקים משפטים לאוויר במיוחד לא כאלה

תשובה:

המשפטים זה שטויות ואין כל מקום לחשש, מה שכן, אם אכן את חווה קושי נפשי או פיזי, במקרים רבים יש היתר למנוע לתקופה מסויימת כדי להתאושש ושהבית לא יהיה בלחץ, בדרך כלל רק אחרי שיש גם בן וגם בת, תפרטו את השיקולים בפני הרב שלכם ותקבלו החלטה בענין בהתאם לדעת תורה.

מזל טוב ורוב נחת.