שאלה:
שלום כבוד הרב
צליתי חציל על הכיריים(החציל היה עטוף בניר כסף למעט בקצוות שהיה פתוח מעט)
על הכיריים היה גם סיר מרק בשרי שהמים מהבישול ניתזו לצדדים. ייתכן מאוד שגם על החציל.
האם החציל נחשב פרווה והאם אפשר לרכול אחריו מאכל חלבי
תודה רבה
ותזכו למצוות.
תשובה:
שלום וברכה
אם ניתז עליו רוטב בשרי – הוא בחזקת בשרי ואין לאוכלו עם חלב, אבל אין צורך להמתין לאחריו שש שעות, יש כאן רק בליעות, הרי הקליפה עצמה לא תאכל.
אמאי אין לאכלו עם חלב הרי לא נבלע יותר מכ"ק?
יכול להיות שומניות שמפעפעת.
השאר תגובה