נדרים וocd ועגיל באוזן

שאלה:

בס״ד
שלום רב יש לי ocd מגיל קטן לא זוכר בדיוק איזה אבל בחטיבה כבר היה לי והנדרים התחילו קצת אחרי אבל גם בחטיבה אני זוכר שמלפני כמה שנים רציתי לעשות עגיל והמחשבות שלי חושבות שנדרתי או נשבעתי שלא לעשות אבל אני לא זוכר כל כך אם אמרתי או לא ואם כן אם זה היה שהיה לי את הocd או לא ואני מאוד רוצה כבר כמה שנים לעשות את העגיל הזה אבל בגלל המחשבות אני לא יודע אם יש נדר או שבועה או לא מה אני יכול לעשות יש סיכוי שזה רק מחשבות מגיל צעיר שאומרות לי שאמרתי לא לעשות והם גורמות לי לחשוב שאמרתי

תשובה:

נדר לא נראה שיש כאן, ובכפייתיות יש לטפל ואני מניח שאתה עושה זאת. אבל עגיל? נער יהודי עושה עגיל?! לא נראה לי מתאים… נער יהודי יש לו רוממות, תפקיד יעוד, חשיבות, הוא לא הולך זרוק כמו היפי… ראית פעם ראש ממשלה עם עגיל באוזן?  נער יהודי שיודע מה זה אלוקים, מה תפקידו בעולמו, הוא נזר הבריאה, הוא חשוב לאין ערוך יותר מנשיא ארה"ב וכל נשיאי העולם גם יחד, וכי מתאים שילך בחוצות קריה עם עגיל? לא נראה לי…

המשך להצליח, לקבוע עיתים לתורה, תפילה בבית הכנסת במנין, ותהיה יהודי גאה המודע למעלתו וחשיבותו.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני דתי שומר מצוות שבת ומתפלל כמה פעמים בשבוע זה שאני רוצה לעשות עגיל זה קשור לרצון של שנים ולא עגיל רגיל כמו בנות עגיל שונה רציתי לדעת אם זה נקרא נדר כי אני לא זוכר אם אמרתי או לא שהייתי קטן וזה גם יעלה לי את הביטחון אני חסר ביטחון עצמי

  2. זה לא נדר, אבל זה לא יעלה לך את הבטחון, זה רק נדמה לך… מה שיעלה לך את הבטחון זה רק עבודה פנימית שלך עם עצמך, להתרכז במעלות שלך, בדברים הטובים והיפים שאתה עושה, בקבלות חזקות לתפילה קבועה, שיעורי תורה, עשייה חיובית, שתבין שאתה אדם בעל מעלה ובעל תכלית ויעוד! אתה לא סתם אדם שמסתובב כאן, אתה משהו! וזה אמיתי לגמרי, אבל זה כרוך בהרבה התבוננות פנימית מצידך, ויתכן שכדאי להסתייע גם עם איש מקצוע טוב.
    בהצלחה