אין וועד בית

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
אני גר בשכירות, וכבר כמה חודשים שאין אצלנו בבניין וועד בית בגלל סכסוך בין השכנים. לי אישית אין כל קשר לסכסוכים הללו.[ שכן אחד מסרב כמה שנים לשלם לוועד כשהיה וועד] ומצטבר בעיות שונות: הזנחה קשה בניקיון, חובות לחברת חשמל, ועוד.
מה הרב מציע לעשות לשיפור המצב?
תודה רבה ויישר כח!

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה חושב שאתה תוכל לקחת את הוועד ולנהל אותו ולגשר בין כל הסכסוכים, זה הדבר הטוב ביותר שניתן לעשות. אם אתה חושב שכל התערבות רק תוסיף למריבה עדיף שלא תעסוק בנושא, אתה רק שוכר ולכן עדיף לך להתעלם ולא להיכנס לסכסוכים.

בהצלחה.