מעשר כספים מהחזר ביטוח

שאלה:

שלום וברכה
אשתי הייתה בבית החלמה שעלה לי 5000 שקל.
קבלתי החזרים מביטוח קופת החולים ומביטוח בריאות פרטי, 2500 שקל.
האם אני צריך לעשר את הכסף הזה?

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי אין צורך להפריש, הם לא נותנים כסף, הם נותנים החלמה. כלומר אם היא לא תלך לבית החלמה ולא תציג חשבוניות, לא תקבל את הכסף, ועל מתנה שאינה מעות אלא חפץ או לצורך הענין ימי החלמה – אין צורך להפריש מעשות.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא מדוייק. למשל, אם אדם רכבו ניזוק והוא מקבל כסף מהביטוח, זה לא החזר הוצאות, אין קשר בין הנזק שיש לו לדיל שהוא מקיים עם חברת הביטוח על פיצוי! לכן גם כאן מה שבית החלמה עלה לך כסף אינו רלוונטי אילולי שזה תנאי בתשלום, כלומר שהכסף לא ניתן לך אלא לשימוש מסויים זה.