חזרה למקום בסיום תפילת עמידה

שאלה:

שלום כבוד הרב, בסיום תפילת עמידה מותר לשבת או ללכת עד תחילת חזרת הש"ץ? יש הבדל בין זקנים לשאר אנשים? יש הבדל בין שחרית מנחה וערבית?

תשובה:

שלום וברכה

אני מעתיק לך את לשון השלחן ערוך בענין זה:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות תפילה סימן קכג סעיף ב:

במקום שכלו ג' פסיעות יעמוד, ולא יחזור למקומו עד שיגיע ש"צ לקדושה, ולפחות עד שיתחיל שליח צבור להתפלל בקול רם. הגה: והש"ץ יעמוד כדי הילוך ד' אמות, קודם שיחזור למקומו להתפלל בקול רם (תשו' הרשב"א סי' תל"ו); וכן יחיד המתפלל יעמוד במקום שכלו פסיעותיו כשיעור זה, קודם שיחזור למקומו (ב"י בשם רבי' ירוחם וירושלמי). יחיד שמתפלל בצבור וסיים תפלתו קודם לש"צ, אסור להחזיר פניו לצבור עד שיסיים ש"צ תפלתו (ב"י בשם שבולי הלקט).