גר שאומר הרחמן הוא יברך את אבי ואמי

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

שאלו: כשגר צדק מברך בברכת המזון "הרחמן הוא יברך אותי אבי ואמי ואת אשתי וכו' לגבי הורים בברכה זאת לאיזה הורים ילך ברכה זאת? להוריו גוים או להוריו ביהדות אברהם אבינו ושרה אמינו או להרבנים המגיירים אותו (ואם זה כולל רק רבני בית דין שלפועל עשו פעולה של גיור או גם רבנים שהיו המורים)?

בפשיטות חל על אברהם אבינו ושרה אמינו. מ"מ באנו לברר.

תודה

תשובה:

אני חושב שכאשר הגר אומר זאת הוא מתכוון להוריו מגדיו אף שהם גויים, והברכה תחול עליהם, אלא שלכאורה אינו צריך לומר נוסח זה בברכת המזון כיון שאינם הוריו על פי דין.