קניית מכונת כביסה חדשה בבין המצרים

שאלה:

המכונת כביסה הפסיקה לעבוד (לא שווה לנו לתקן אותה)
האם מותר לקנות מכונת כביסה חדשה בשלושת השבועות אם זמן האספקה של המכונה בתוך יומיים מזמן ההזמנה
תודה רבה

תשובה:

מותר לקנות מכונת כביסה בימים אלו עד ראש חודש אב, משום שגם לאלו הנוהגים לברך על כלים חשובים, הברכה כאן היא הטוב והמטיב ולא שהחיינו, שזו הברכה שלא אומרים בימים אלו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הוא נוהג לברך על כלים חדשים יש להמנע אא"כ הקודמת פשוט הלכה לגמרי, שאז אין ברירה כמובן, ויש דיון בפוסקים אם יברך.