זכויות עובדת

שאלה:

אני עובדת במקום 3 שנים, ועברנו דירה, וניסיתי לשרוד, אבל עכשיו כלו כל הקיצין, ולקראת השנה הבאה אני עוזבת את העבודה, השאלה היא, אם על פי חוק מותר לי לבקש פיצויים מותר לי גם על פי תורה לבקש.?

תשובה:

שלום וברכה,

בכל זכויות עובד ומעביד החוק מחייב גם לפי הלכה, כל חוק שהתקבל כמנהג מחויב גם לפי הלכה. ולכן פיצויי פיטורין שהתקבל כמנהג חייב המעביד לתת לעובד גם לפי הלכה. ומותר לך לדרוש את כל מה שהחוק מזכה את העובד.

בהצלחה.

מקורות:

משנה מסכת בבא מציעא פרק ז משנה א:

השוכר את הפועלים ואמר להם להשכים ולהעריב… מקום שנהגו לזון יזון לספק במתיקה יספק הכל כמנהג המדינה. וכן נפסק בשו"ע סימן שלא. ולכן כל זכויות העובד שמקובל באותו מקום חייב המעביד לתת מצד ההלכה.