הבטחת נתינת עבודה בתנאי שיתחיל לבוא למנין

שאלה:

שלום,
ראובן אמר לשמעון: אני אתן לך עבודה אבל דבר ראשון אתה צריך להתחיל לבוא למנין כדי שתורמים ישימו לב שאתה משתתף בפעולות של בית כנסת. בסופו של דבר שמעון לא קיבל עבודה. מה הדין?
האם ראובן זה מעביד או מכיון שהוא הזכיר ענין של תורמים זה נחשב כאילו התנה שזה תלוי בהם, והוא יכול לומר שלא הוא אשם בזה ששמעון נשאר בלא עבודה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

המעביד לא התנה לתת שכר עבור ההצטרפות למניין אלא אמר שיבוא למניין כדי שייראו אותו ועל זה לא הבטיח שכר, על כן לא חייב לתת לו שכר עבור ההצטרפות למניין.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה.
    האם זה אומר שראובן לא התחייב לתת לשמעון שום עבודה (כי הוא בכל זאת אמר לשמעון "נעסיק אותך (אבל לאיזה סוג עבודה הוא התכוון הוא לא פירט) …")?

  2. הוא הבטיח שיעסיק אותו ולכן עליו להשתדל לקיים את דיבורו. אבל התנאי שיצטרף למניין לא הובטח שכר ולכן לא חייב שכר על כך.