גזירת ציפורניים ברגליים בתוך שלושים

שאלה:

שלום רב,
בתוך שלושים על אבא – מותר (לאישה) לגזור *במספריים* ציפורניים ברגליים כדי למנוע ציפורן חודרנית? (יש נטיה). הכוונה לגזירה לא בכל האצבעות, אלא רק באלו שעלולות להיות בעייתיות.
אציין כי מיד בתום השלושים מתחילים תשעת הימים ולחכות עד אחריהם עלול לגרום לצער, כאב ונזק.

תשובה:

שלום וברכה

בתשעת הימים ניתן לגזור ציפורניים, ואפילו בשבוע שחל בו מותר לגזור לצורך שבת. על כל פנים מה שרלוונטי למניעת ציפורן חודרנית אפשר לחתוך.

בשורות טובות.