בעל מקצוע שדורש מחיר גבוה

שאלה:

היינו בלחץ ביום שישי לבעיית אינסטלציה
האינסטלטור ניצל את ההזדמנות ודרש אחרי העבודה מחיר פי 3 מהמקובל
האם צריך לשלם
אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא קבע את המחיר מראש, אינו יכול לתבוע מחיר גבוה בסוף התשלום, ויש לשלם לו מחיר של תיקון. אם התיקון נערך בזמנים שלא עובדים, כגון בשישי בצהריים או בשעות הלילה המחיר הוא גבוה, ויכול לדרוש מחיר של תעריף 2 אבל לא יוכל לדרוש מחיר מדאי גבוה.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן רסד סעיף ז גבי אדם שדרש מחיר גבוה מהמחיר המקובל, שיש אופנים שיהיו חייבים לשלם לו את המחיר הגבוה, ויש מקרים שיוכל הלקוח לומר משטה הייתי בך, וישלם לו מחיר רגיל. אולם כל זה רק כשדרש מראש את המחיר, אבל אם הבעל מקצוע לא נקב בסכום לפני תחילת העבודה לא יוכל לדרוש אחרי העבודה, והתשלום שיהיה הוא רק מחיר המקובל בשוק. ויתר על כן אם באמצע העבודה הבעל מקצוע נקב בסכום גבוה והלקוח לא יכול להשיג בעל מקצוע חילופי מותר ללקוח להסכים למחיר ולבסוף לשלם רק את המחיר המקובל בלבד. כמבואר בשו"ע סימן שלג.